Grupa de maturitate I

Beneficii
- soi autohton, creat de ITC, adaptat conditiilor climatice din Romania;
- potential de productie peste 4 to/ha;
- este tolerant la seceta si la principalele boli ;
- continutul mediu in proteina bruta este de 40,98%;
- continutul mediu in ulei este de 22,31%;
- productia medie de proteina obtinuta este de peste 1200 kg/ha;
- productia de ulei este de peste 890 kg/ha.
Caracteristici
- planta este medie;
- insertia pastailor de la baza este de 12-15 cm ceea ce reduce pierderile la recoltare;
- prezinta rezistenta buna spre foarte buna la cadere si scuturare;
- samanta este de marime mijlocie si de forma sferica;
- se poate cultiva in zonele favorabile culturii soiei din sudul si vestul tarii.
Parerea fermierului
Dl. GheorgheTataru, Agromec Budesti, jud. CL
“Soia Vigo este un soi bun, nu a intrat in perioada de seceta, are statura frumoasa. Il am in vedere pentu anii urmatori”
Dna Gabriela Dascalu , Agroeuroserv, jud. IL:
“Vigo arata foarte bine in vegetatie. Ar fi trebuit sa o recoltez mai devreme. Am obtinut 2500 kg. Foarte frumoasa si bogata. Am cumparat si anul acesta.”

