Soi semitimpuriu de primavara
Beneficii
-
rezistent la arsita, seceta si sistavire;
- rezistent la cadere ridicata;
- rezistent la fainare (gena MLO) si rugina;
- screening peste 2.5 mm intre 96%-98%;
- excelente calitati de bere;
- continut mediu de proteina 10,8 %;
- productii realizate in conditii de seceta 5 to /ha.
Caracteristici
- inaltimea plantelor de 68-75 cm;
- MMB 50.4 g;
- potential de productie peste 8 to/ha;
- se recomanda cultivarea in toate zonele favorabile orzului;
- densitatea la semanat;
- perioada optima: 350-400 boabe germinabile/m2;
- semanat tarziu: 380-450 boabe germinabile/m2.
Indici pentru bere
- Protein level 10.8% (++++);
- Extract 83.1% (++++);
- Relative extract 41.4% (++++);
- Kolbach index 42.7% (++++);
- Diastatic power 329 j. WK (++++);
- FAN of 81.3% (++);
- Friability 86% (++++).

